2013 m. gegužės 28 d., antradienis

Visada pavykstanti picos tešla

Gerai išminkyti picos tešlą yra visai rimtas darbas, o patingėjus nukenčia pado tekstūra. Kompromisinis variantas – tešla, kurios minkyti faktiškai nereikia. Rezultatas visuomet puikus, telieka išsirinkti, ką dėsite ant picos pado. 

Ištampom, užlenkiam kraštelius...

Visada pavykstanti picos tešla

• Reikės:
250 g. miltų
¾ a.š. druskos
1 a.š. cukraus
7 g. mielių (žiūr. čia)
¾ puod. šilto vandens 
1 v.š. alyvuogių aliejaus

... uždedam visko, ko širdis geidžia...

• Gaminimas: 
Pradėkite nuo mielių. Jei nežinote, kokios temperatūros vandens reikia ar nesate tikri, ar jūsų mielės gyvos, tai aktyvinkite jas atskirame puodelyje. Į šiltą vandenį įberkite cukraus ir sudėkite mieles, palikite šiltai minutei kitai, kol jos pasidaugins (tikrai suprasite, jei tai įvyko). Nepavykus, procesą pakartokite. Na, o jei šioje srityje problemų jums nekyla, iškart įmaišykite vandenį, cukrų bei mieles į tešlą.

Taigi, tešla. Į vidutinio dydžio dubenį suberkite miltus bei druską, supilkite aliejų. Supilkite vandenį su mielėmis. Rankomis ar šaukštu viską maišykite, kol susiformuos vientisos masės kaip-ir-rutulys. Minkyti nereikia. (Kaip apsieiti be dubens: čia.)

Įdėkite tešlą į švarų dubenį, uždenkite rankšluosčių ar maistine plėvele ir pastatykite į šiltą vietą kilti. Tešla turi padvigubėti, priklausomai nuo temperatūros, tai užtruks valandą kitą arba net visą naktį. Galite palikti visai parai (jei kas) per daug nesukdami galvos, nieko blogo nenutiks. 

Iškilusią tešlą padalinkite į norimo dydžio rutulėlius ir formuokite picos padą ar ką tik norite. Tešlą padui reikėtų tampyti, ne kočioti, tad privenkite kočėlo ir panašių įnagių. Taip skaniau. Taip pat nepamirškite paruošiamosios procedūros: padą patepkite pomidorų pasta, pagardinkite prieskoniais ir trupučiu tarkuoto sūrio, po to jau dėkite kitus ingredientus. Kraštelius patepkite alyvuogių aliejumi, kad neišsausėtų. Picą kepkite 190°C temperatūroje. Skanaus!

...iškepam ir skanaujam!
• Šaltinis: Handle The Heat.

4 komentarai:

  1. Per minutę kitą mielės tikrai nesidaugina.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Akivaizdu, jog mielių dauginimosi procesas sėkmingai vyksta picos tešlai kylant. Per minutę kitą jos pasidaugina tiek, kiek užtenka suprasti, kad viskas bus gerai – grybelis gyvybingas. :}

      Panaikinti
  2. Gerai supratau, 1,5 arbatinio šaukštelio druskos?

    AtsakytiPanaikinti