2013 m. kovo 8 d., penktadienis

Šokoladainis su karamele

Sveikinu visas skaitytojas su Tarptautine moters diena. Tikiuosi, šiandien buvote ar būsite pagerbtos už tai, kad esate bei tai, kokios esate. Ir žinoma – receptas šokoladainio, kuriuo galite palepinti save, arba kuriuo, galt, kas nors palepins Jus. :)


 Šokoladainis su karamele

• Reikės:
3 L kiaušinių
115 g. sviesto
170 g. šokolado
4 v. š. kakavos 
1 puod. cukraus
1 puod. miltų
1 a. š. vanilės ekstrakto
1 skardinės karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno

• Gaminimas:
Karšto vandens vonelėje ištirpinkite sviestą bei šokoladą, išmaišykite, kad masė būtų vienalytė. Kai viskas ištirps, nuimkite indą nuo kaitros ir įmaišykite kakavą. Po to, po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išmaišydami. Baigę su kiaušiniais, suberkite į masę cukrų bei vanilės ekstraktą ir gerai viską išsukite. Galiausiai, įsijokite miltus. Išmaišykite, kad masė būtų vientisa.  
Ištepkite kepimo formą sviestų ar kitokiais riebalais. Supilkite pusę tešlos, likusią atidėkite į šalį. Ant formoje esančios tešlos šaukštu dėliokite karamelę, tolygiai paskirstydami. Baigę, užpilkite ant viršaus likusią tešlos dalį. Kepkite iki 175° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes. Iškepusį šokoladainį, prieš pjaustydami, visiškai atvėsinkite. Skanaus!

• Šaltinis: David Lebovitz.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą