2013 m. kovo 4 d., pirmadienis

Keksiukai su kriaušėmis

Truputį ironiška yra tai, jog grįžtama į miestą, kur baigiau mokyklą ir kur yra visi likę mano daiktai bei lankydama ten seserį su šeima ar iš užsienio trumpam grįžusius tėvus, į Kauną parvažiuoju tuščiomis. Net jei būna obuolių sezonas, o kieme yra penkios obelys. O štai netikėtai apsilankiusi pas vaikino šeimą, namo parsivežiau maišą obuolių ir kriaušių. Svetingi žmonės, nieko neprikiši.

Tai va, gulėjo tos kriaušės, vyko jose įvairūs biocheminiai procesai, kol pribrendo reikalas ką nors su jomis nuveikti. Rezultatas - šie keksiukai. Apie juos daug nepasakosiu, manau, užteks iškalbingo fakto: nepraėjus nė valandai po vakarienės, suvalgiau keturis. Labai gardūs su pienu. Turbūt jokių savo keksiukų nesu tiek daug suvalgiusi per tokį trumpą laiką. Dievaiži, šie buvo to verti. Asmeninis favoritas.


Keksiukai su kriaušėmis

• 15 keksiukų reikės:
3 vid. kriaušių (~0,6kg)
1 L kiaušinio
½-1 puod. cukraus
400 ml. miltų
200 ml. jogurto (naudojau be priedų)
75 g. sviesto


• Gaminimas: 
Išsukite kiaušinius su cukrumi, kol pastarasis ištirps. Atkreipkite dėmesį į tai, kad, jeigu jūsų turimos kriaušės yra labai saldžios, cukraus gali reikėti dėti mažiau. Tai ypač aktualu, jei naudojate dar ir saldų jogurtą. Jei nesate tikri, pradėkite nuo pusės stiklinės ir vėliau įberkite šiek tiek papildomai, jei reikės. Baigę su šituo, įmaišykite į plakinį miltus, jogurtą ir ištirpintą bei šiek tiek atvėsintą sviestą. Viską išmaišykite iki vienalytės masės. Atsargiai įmaišykite nuluptas bei nedideliais kubeliais supjaustytas kriaušes. Masę paskirstykite į keksiukų poperėlius, užpildydami bent 2/3 jų tūrio. Kepkite 175° C temperatūroje apie 20 minučių. Patikrinti galite įsmeigdami dantų krapštuką - jį turėtumėte ištraukti sausą. Skanaus!

 • Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą