2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Veganiški drėgni šokoladiniai keksiukai

Šie keksiukai tiesiog puikūs! Jie veganiški, lengvai paruošiami, o skonis bei konsistencija itin primena šokoladainį, ypač įdėjus truputį daugiau šokolado. Ypač smagu tai, kad reikalingi tik patys elementariausi produktai ir nenaudojami kiaušiniai, taigi nėra jokios galimybės keksiukų tešlą permaišyti. Be to, padvigubinę produktų kiekius bei kepimo laiką, galite pasigaminti ir tokį pat puikų pyragą.  :)

  
Veganiški drėgni kakaviniai keksiukai

• Reikės:
1½ puod. miltų
1 puod. cukraus
1 puod. vandens (geriausia – šilto; galima keisti pienu)
½ puod. aliejaus (geriausia – bekvapio ir beskonio; galima keisti sviestu)
3 v.š. natūralios kakavos miltelių
1 a.š. sodos ir 1 v.š. baltojo acto/citrinos rūgšties arba 2 a.š. kepimo miltelių
¼ a.š. druskos
½ a.š. vanilės ekstrakto
Saujelės šokolado lašelių


• Gaminimas:
Dideliame inde, į vandenį suberkite cukrų ir pamaišykite, kol pastarasis ištirps. Į cukraus tirpalą supilkite aliejų, vanilės ekstraktą bei actą, įsijokite sausus produktus ir gerai išmaišykite iki vienalytės masės. Aš dar naudojau šokoladinį padažą, galima naudoti ir ištirpintą šokoladą, tai skonį padaro panašesnį į šokoladainio.
Supilkite tešlą į keksiukų popierėliais išklotas formeles, užpildydami ¾ jų. Keksiukų viršų papuoškite šokolado lašeliais (aš ant jau iškepusių keksiukų užbarsčiau tarkuoto šokolado). Pašaukite į iki 175°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių. Į iškepusį keksiuką įkištą medinį pagaliuką turėtumėte ištraukti neaplipusį tešla. Skanaus!

• Šaltinis: Chow Times.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą