2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Vietnamietiškas pavilgas (Nuoc cham)

Tai paprastas bei greitai paruošiamas padažas pavilgas, tinkantis kartu su įvairiais skrudintais patiekalais ir ne tik. Aš jį ruošiau prie spring rolls (daržovių suktinukai, traškios tešlos suktinukai, kažkas kita – kaip juos vadinti?), likome labai patenkinti.
Kadangi šis receptas yra asmeninė variacija visų, kuriuos peržvelgiau ieškodama tinkamo, tik ruošdama įrašą aptikau, kad iš esmės tai – nuoc cham toks vietnamietiškas padažas mirkymui pavilgas (t. y. dipping souce). Tiesiog sojų padažą reikėtų keisti žuvies padažu. Pati taip nedaryčiau, nemėgstu žuvinio skonio. ;)


 Vietnamietiškas pavilgas (Nuoc cham)

• Reikės:
½ puod. vandens
3 v.š. ryžių acto
4 v.š. sojų padažo
2 v.š. žaliosios citrinos sulčių (skanu ir be jų, bet –)
1 v.š. cukraus
1 česnako skiltelės, smulkintos
1/2 v.š. šviežiai tarkuoto imbiero
1/4 a.š. saldžiųjų raudonųjų paprikų miltelių  (jei norite aštriau – čili pipirų)
2 v.š. smulkintos morkos (nebūtina, siūloma daugiau grožiui)

• Gaminimas:
Viskas ganėtinai elementaru – supilkite vandenį į nedidelį puodą, truputį pašildykite, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps. Tada sudėkite visus likusius produktus, minutę kitą pamaišykite, kad viskas sušiltų ir geriau atsiskleistų skoniai. Paragaukite – jei reikia, įpilkite dar truputį vandens (aš padauginau aitriųjų paprikų, tad iš viso panaudojau vieną puodelį). Paruoštą pavilgą supilkite į pasirinktą dubenėlį. Skanaus!

• Šaltinis: asmeninė variacija.

3 komentarai: