2013 m. birželio 11 d., antradienis

Keksiukai su varške ir bananais

Birželio 6-ąją šiam tinklaraščiui suėjo metukai. Per juos nemenkai patobulinau savo maisto ruošimo įgūdžius ir papildžiau gastronominių žinių bagažą. Jaučiu didelę asmeninę šio projektėlio naudą, tad sustoti kol kas tikrai nesiruošiu. Džiugu, kad kažką naudingo čia atranda ir kiti – seka, skaito, komentuoja ar dalinasi.

Šįkart pristatau dar vieną keksiukų receptą. Šiuos vežiausi į draugės gimtadienio (jubiliejaus!) šventę. Vietoje dar greitai pagardinau kremu, kad tikrai primintų mažus tortus, kadangi tradicinio varianto ant stalo nebuvo. Valgytojoms labai patiko, išvadino tobulais, o viena pusiau juokais, pusiau rimtai net pareiškė, kad samdys mane kepti keksiukus savo vestuvėms. Na, aš tikrai neatsisakyčiau.


 Keksiukai su varške ir bananais

• 12 vnt. reikės:
2 L kiaušinių
70 g. margarino
¾ puod. cukraus (150 g.)
1 pak. vanilinio cukraus (40 g.)
1½ a.š. kepimo miltelių
4 v.š. grietinės/natūralaus jogurto
1 puod. miltų
1 banano
1 pak. varškės (180 g.)

• Gaminimas:
Cukrus išsukite su kiaušiniu, į plakinį supilkite ištirpintą sviestą. Išmaišykite, įdėkite grietinę/jogurtą. Suberkite miltus bei kepimo miltelius (šiuo atveju, galima keisti soda: naudokite 4 kartus mažesnį jos kiekį) ir šiek tiek pamaišykite, tačiau neišmaišykite iki galo. Bananą sutrinkite arba labai, labai smulkiai supjaustykite. Varškę naudokite pertrintą arba pertrinkite ją savarankiškai. Sudėkite varškę bei banano tyrę į tešlą ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Stenkitės tešlos nepermaišyti, keksiukų tekstūra bus malonesnė. Padalinkite tešlą į 12 keksiukų formelių, jos turėtų visiškai užsipildyti (keksiukams iškepus, jie užima perpus didesnį tūrį nei jų tešla). Kepkite apie 20 minučių iki 190° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ar iškepę, tikrinkite mediniu pagaliuku – jį turėtumėte ištraukti sausą, neaplipusį tešla. Skanaus!

Kartais praverčia žmonių pomėgis instagraminti savo maistą – taip
keksiukai atrodė vietoje. Keistą kremo spalvą paaiškinau žemiau.

Grietinėlės sūrio kremas

• Reikės:
125 g. „Philadelphia Original“ grietinėlės sūrio
40 g. cukraus pudros
1 pak. pabarstukų
1-2 v.š. pieno

• Gaminimas:
Viską išsukite nedideliame dubenėlyje, pieno pilkite tiek, kiek reikia, kad gautumėte pageidaujamą konsistenciją. Po to tiesiog užtepkite ant keksiukų, šio kiekio realiai užtenka kokiems 6, taupant – 8. Pabarstukus rinkitės kokius tik norite, tik nedarykite mano klaidos – įsigijau „Alvo“ spalvotus rutulėlius (angl. sprinkles), tačiau jų dažai buvo nekokybiški, labai greit išbluko ir nudažė kremą neaiškia spalva. Tokių į kremą geriau neįmaišyti, tik užbarstyti ant viršaus. Na, skanu bet kokiu atveju.

• Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą