2013 m. birželio 27 d., ketvirtadienis

Ryžiai su cukinija ir pelėsiniu sūriu

Dar vienas variantas, kaip galima tiekti ryžius garnyrui. Mano manymu, geriausiai tinka prie vištienos, nepamaišytų ir baltas vynas... Žinoma, skanūs ir be kompanijos.


Ryžiai su cukinija ir pelėsiniu sūriu

• 1 porcijai reikės:
60 g. rudų/baltų ryžių (naudojau ruduosius)
100 g. cukinijos (apie 1 puod.)
Gabalėlio pelėsinio sūrio (naudojau apie 60 g. brie)

• Gaminimas:
Ryžius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, stenkitės nepervirti. Cukiniją smulkiai sutarkuokite, o sūrį supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais (jei naudosite išraiškingesnio skonio sūrį nei baltasis pelėsinis, dėkite jo kiek mažiau). Nuo išvirusių ryžių nupilkite vandenį, į puodą sudėkite sūrį bei cukinijas ir pašildykite ant žemos kaitros, kol sūris išsilydys. Skanaus!


 O kas čia per vištiena? Gabalėlyje vištienos krūtinėlės padariau kišenę, sukimšau ten nepadorų kiekį šviežių špinatų, apšlaksčiau citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi, pagardinau druska, pipirais, česnakų granulėmis, trupučiu kario ir iškepiau orkaitėje.

• Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą