2013 m. birželio 23 d., sekmadienis

Pikantiškas prieskonių mišinys

Amerikoje šis prieskonių mišinys – puikiai pažįstamas ir numylėtas dalykas, parduotuvių lentynose aptinkamas „Emeril's Essence“ pavadinimu. Jis puikiai tinka skrudintiems, gruzdintiems, grilyje ar ant laužo keptiems mėsos ar daržovių patiekalams, apetitą žadinantiems užkandžiams (angl. appetizers), makaronams... Puikus prieskonių mišinys vasaros sezonui – išbandykite su šašlykais!

(c) My Life as a Mrs.

Pikantiškas prieskonių mišinys

⅔ puod. reikės:
2½ v.š. saldžiosios paprikos miltelių
2 v.š. druskos (jei turite kokių nors nesutarimų su druska, galite jos nedėti)
2 v.š. česnakų granulių
1 v.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 v.š. svogūnų granulių
1 v.š. raudonėlio, džiovinto
1 v.š. čiobrelio, džiovinto
1-3 a.š. kajeno pipirų/aitriųjų paprikų*

*3 a.š. kajeno mišinį padaro pakankamai aštriu, daugumai žmonių priimtinesnis mažesnis kiekis, t. y. 2 a.š., o 1 a.š. puikiai tiks aštrumui jautresniems valgytojams.

• Gaminimas:
Tiesiog gerai viską išmaišykite ir laikykite sandariame inde. Prieskonių mišinys bus tinkamas vartoti apie 3 mėnesius. Gero naudojimo! 

• Šaltinis: Emeril's.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą