2013 m. birželio 16 d., sekmadienis

Šiltos daržovių salotos su sūriu ir kiaušiniu

Dažnai apie maistą rašančių blogerių įrašuose toli gražu neatsispindi tai, ką galima aptikti ant jų stalo eilinę dieną. Kartais taip būna tyčia, kartais ne – visi turime asmeninę viziją, koks mūsų tinklaraštis turėtų būti. Man retkarčiais norisi parodyti, ką aš iš tikrųjų valgau – nes įvairūs desertai toli gražu nėra tai, ką gaminu sau.


Šiltos daržovių salotos su sūriu ir kiaušiniu

• Reikės:
1 morkos
1 agurko
1 pomidoro
½ pekino salotos (nedidelės)
1 kiaušinio
Šiek tiek sūrio
Mėgstamų prieskonių

Išeina viena didelė ir gana soti porcija; drąsiai keiskite produktų santykius ar rūšis.

• Gaminimas:
Morką ir agurką sutarkuokite, salotą ir pomidorą supjaustykite kaip patinka. Sūrį (dažniausiai naudoju fermentinį, nors tiktų faktiškai bet koks) sutarkuokite arba susmulkinkite. Viską sudėkite į vieną dubenį, pagardinkite prieskoniais (naudoju vištienos prieskonių mišinį, nes labai noriu jį kuo greičiau pabaigti – iš esmės tai karis su druska, pipirais bei svogūnais) įmuškite kiaušinį ir sumaišykite. Viską suverskite į gerai įkaitusią keptuvę, jei reikia, naudokite šiek tiek alyvuogių aliejaus, ir kepkite ant vidutinės kaitros tol, kol kiaušinis bus iškepęs, t. y. apie 5-10 minučių. Stenkitės kuo mažiau maišyti. Skanaus!

NB! Išsiskyrusių sulčių kiekis priklauso nuo daržovių sultingumo, kepimo laiko, temperatūros bei maišymo. Siekiant išsaugoti kuo didesnę daržovių maistinę vertę, kepkite trumpai, tačiau aukštoje temperatūroje ir stenkitės kuo mažiau maišyti (geriausia tai daryti judinant keptuvę, ne darbuojantis mentele). Jei norite, kad susidariusio skysčio kiekis būtų minimalus, taip pat galima nusunkti sutarkuotas daržoves bei išpjaustyti pomidorų minkštimą.

• Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą