2013 m. birželio 25 d., antradienis

Traškūs pikantiški vištienos gabalėliai

Šįkart dalinuosi gana elementariu pikantiško prieskonių mišinio pritaikymo būdu. Tai puiki, soti užkanda – greta patiekite daržovių bei mėgstamo padažo ir būsite pasiruošę ilgam popietiniam pasisėdėjimui su draugais ar kolegomis.  Mums labai patiko!


Traškūs pikantiški vištienos gabalėliai

• Reikės:
2 vištienos krūtinėlių
2 M kiaušinių
1-½ puod. džiūvesėlių
2 v.š. vandens
¾ a.š. pikantiškų prieskonių mišinio
Alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų

• Gaminimas:
Supjaustykite vištieną kąsnio ar dviejų dydžio gabalėliais.  Pagardinkite druska, pipirais ir žiupsneliu prieskonių mišinio. Atidėkite į šalį.

Negiliame dubenėlyje išplakite kiaušinius su vandeniu. Į kitą negilų indą supilkite džiūvesėlius ir sumaišykite juos su ¾ a.š. pikantiško prieskonių mišinio.

Gabalėlius paeiliui suvilgykite kiaušinio plakiniu ir išvoliokite džiūvesėliuose. Išdėliokite juos ant alyvuogių aliejumi ištepto kepimo popieriaus, palikdami nedidelius tarpus. Nepamirškite aliejumi apšlakstyti ir viršutinės gabalėlių pusės.

Kepkite iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.Viduryje kepimo gabalėlius galite apversti, kad geriau ir skaniau iškeptų, tačiau tai nėra būtina. Patiekite su mėgstamu arba žemiau aprašytu pavilgu/padažu. Skanaus!


Instagram'inė maisto nuotrauka - neatsiliekame nuo madų.

Klevų sirupo ir garstyčių pavilgas

• Reikės:
4 v.š. klevų sirupo
4 v.š. graikiško jogurto/grietinės 
2 v.š. garstyčių

• Gaminimas:
Tiesiog viską kartu gerai išmaišykite nedideliame inde.

© Iowa Girl Eats
 • Šaltinis: Iowa Girl Eats.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą