2013 m. birželio 19 d., trečiadienis

Ryžiai su daržovėmis ir sūriu

Kai daugiausiai džiaugsmo per pastarąsias trejetą parų suteikęs dalykas yra gabalėlis prinokusio arbūzo pusę trijų nakties (gaila, kad ne kukurūzas po šaldytuvu, ar ne, M.?), o šiltą maistą paskutinį kartą teko valgyti, berods, šeštadienį, šiek tiek susirūpinu. Ir, nuvijusi save į virtuvę, situaciją taisau comfort food pagalba.


Ryžiai su daržovėmis ir sūriu   

• Reikės:
80 g. natūralių ryžių (tinka ir kitokie, bet šitie turi savitą riešutinį prieskonį ir yra gerokai sveikesni)
1 vid. agurko
1 vid. morkos
½ paprikos
50 g. sūrio (naudojau „Ementalio“)
3 v.š. grietinės (puikiai tiktų ir riebi grietinėlė)
½-1 a.š. kario
1 a.š. raudonųjų paprikų miltelių
½ a.š. česnako granulių
¼ a.š. raudonėlio
¼ a.š. baziliko
Žiupsnelio druskos

Išeina viena soti parcija arba 2 garnyrai prie jūsų mėgstamo pagrindinio patiekalo. 

• Gaminimas:
Ryžius išvirkite al dente (aš tikrinu ragaudama, nes kiekvienos ryžių rūšies virimo laikas šiek tiek skiriasi, taip paprasčiau). Daržoves bei sūrį sutarkuokite, tačiau atskirkite vieną nuo kito – sūrį naudosime kiek vėliau.

Įkaitinkite keptuvėje šiek tiek alyvuogių aliejaus, suverskite nukoštus ryžius bei daržoves. Pagardinkite prieskoniais. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol morkos suminkštės, tam užteks kokių 5 minučių. Po to, įdėkite grietinę bei sūrį. Pašildykite, kol sūris išsilydys. Ir viskas – galima tiekti. Skanaus!

• Šaltinis: asmeninė variacija.

1 komentaras: